Prisat multiverktyg för tapetseraren

Home » Prisat multiverktyg för tapetseraren

Anzas tapetavrivare med libell har vunnit IF Design-pris för det greppvänliga handtaget och den smarta hopslagningen av tapetavrivare, vattenpass och linjal i ett. Ett praktiskt multiverktyg att ha när man tapetserar.


Tapetavrivaren med libell har ett inbyggt lodrätt och vågrätt vattenpass. Den har också ett stabilt och greppvänligt handtag, med en vinkel som gör det lättare när man ska riva av tapeten. Det rostfria bladet förhindrar rostfläckar på tapeten och fungerar även som linjal, eftersom det finns måttangivelser i centimeter och inch på det.

Alla dessa olika funktioner gör att arbetet med att riva av tapetvåder underlättas och effektiviseras. Du behöver inte så många andra verktyg när du har en Anza tapetavrivare.

Cirkapris för Anza tapetavrivare med libell är 370 kr, bredd 60 cm.

IF Designpris motivering:
?Den här produkten är den första i sitt slag med att kombinera flera verktyg i ett. Med sin ergonomiska design och sina innovativa funktioner hjälper den tapetseraren att bli mer effektiv i sitt arbete. Det inbyggda vattenpasset gör det lättare att riva av ojämna kanter på tapeten. Tapetavrivaren klarar tuffa arbetsförhållanden, då den är tillverkad av tålig ABS-plast och har en rostfri klinga med måttangivelser.?

International Forum Design Award är en av världens främsta designtävlingar och äger rum i Hannover i Tyskland varje år.

Tapetsera steg-för-steg:
På anza.se finns instruktionsfilmen Tapetsera, där en professionell målare visar hur du tapetserar för att få perfekt resultat.
Du behöver: Tapetavrivare med libell (med Anzas tapetavrivare slipper du separat vattenpass och linjal), roller, lång vinkelpensel, tapetlod, borste, skarvrulle, kniv, sax, skärblock, hink, svamp.

1. Innan du börjar måste underlaget vara jämnt. Ett tips är att grundmåla väggen innan du tapetserar.
2. Mät höjden i varje hörn av rummet och lägg sedan till fem centimeter när du mäter upp våderna, så är du säker på att de inte blir för korta.
3. Riv av våderna med tapetavrivaren och stryk på klister med roller och pensel.
4. Fäst våden lätt och vinkla den lodrätt med hjälp av vattenpasset, eller ett tapetlod, innan du fäster den ordentligt. Har du en taklist kan du låta tapeten sticka upp ett par cm över listen. Borsta från mitten och utåt för att få bort alla blåsor.
5. Vid hörn runt fönster och dörrar klipper du till tapeten med sax. Använd sedan tapetkniv för att skära av längs med dörrar, fönster och lister. Tvätta bort limrester på listerna med en svamp.
6. Fäst sedan nästa våd kant i kant med den första, och stryk med tapetskarvrullen över skarven. Borsta bort blåsor och bubblor, från mitten och utåt.
7. Låt luften cirkulera men försök hålla en jämn rumstemperatur, så torkar tapeten jämnt och fint.

Om Anza:
Anza AB är Nordens största tillverkare av måleriverktyg. Företaget ligger i Bankeryd, strax norr om Jönköping. Läs mer på www.anza.se.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Copy by fastighetochbostadsratt.com