Lyssna på Dogge Doggelitos Vi älskar betong

Lyssna på Dogge Doggelitos Vi älskar betong

den 18 november 2014

Tidskriften Betong presenterar nu musikvideon ”Vi älskar betong”, som uruppfördes på Betonggalan i samband med prisutdelningen av "Ung&Tung" i torsdags förra veckan. Filmen är frukten av ett unikt samarbete mellan betongbranschen, Tidskriften Betong och den folkkäre betongambassadören Dogge Doggelito.


Lyssna på låten här:Foto: Björn Asplind


- Dogge känner en stolthet för betongen där han växte upp och därför känns det naturligt att samarbeta med honom. "Tack och lov växte jag upp bland betongen och kreativiteten" är ett bejublat citat från honom. Det är värdefullt att de som funderar på var de ska jobba får en touch av den stolthet man kan känna för en bransch och ett yrke, säger Roger Andersson, chefredaktör för Tidskriften Betong.

Producent för filmen är Carina Tyskbo, kreativ redaktör på Tidskriften Betong.

- Idén med filmen är att med hjälp av Dogges tyngd som rappare visa på det unga och tunga i betongen och att inspirera framförallt unga till att söka sig till branschens olika yrkesgrupper. Dessutom lyfter vi ju fram vår belönade tidning på ett både tungt och kul sätt, säger Carina Tyskbo, kreativ redaktör, som producerat filmen på uppdrag av Tidskriften Betong.

"Filmen blev grym"
Medverkande betongaktörer är Con-Form, som bistod med filmplats vid ett pågående flerbostadsbygge i Upplands Väsby, och Färdig Betong, som levererar betong till projektet och syns med både personal och betongbilar i filmen. Dogge själv är imponerad av betongbranschen.

? Jag tycker filmen blev grym. Det var kul att vara med på bygget, prova att gjuta och känna hur tungt det var. Jag fick se hur lägenheter växte fram, både golv och väggar. För mig som är uppväxt i betongen var det här riktigt intressant, säger den mångsysslande artisten.

Inspelad där Dogge växte upp
?Vi älskar Betong? spelades även in i Alby, Dogges hemort, söder om Stockholm. Här går han i sina gamla hemmakvarter, köper Tidskriften Betong i kiosken vid tunnelbanan och hänger i trapphuset precis som när han var barn.

Filmades på taket
Med fastighetsbolaget Mitt Albys goda minne klättrade filmteamet till och med ut på taket till de platsgjutna flerfamiljshus som huserat den 38-årige rapparen under uppväxten. Tidskriften Betong vill varmt tacka alla som medverkat till att göra inspelningen möjlig.

MUSIKVIDEO ?VI ÄLSKAR BETONG? av Dogge Doggelito
Musik och text ?Vi älskar betong?:
Douglas Leon, Eirick Leon (Malandro Records)?Copyright: Riogrande Production Sweden AB
Producent/idé/manus/regi: Carina Tyskbo, Tidskriften Betong
Beställare: Roger Andersson, Tidskriften Betong
Foto/manus/regi/redigering: Oscar Sörin, Robert Månsson
Assistant: Robin Olsson
Make up: Linda Gabor


MEDVERKANDE
I Väsbyhems hyresrättsbyggnation i Upplands Väsby:
Stomentreprenör Con-Form
Platschef: Ulf Vettorato
Lars Von Knorring
Willy Nordin
Christoffer Jotorp
Fredrik Holmgren
Marat Gitinov
Betonggjutare:
Morgan Hofslagare
Robin Hofslagare
Fredrik Holländer

Betongleverantör Färdig Betong
Teknisk säljare: Michael Blomberg
Provtagning: Mikael Brisenmark
Pumpmaskinist: Carl Eklund
Chaufför: Camilla Landberg

Alby
Hyresgäst: Sanna Niva
Miljövärd: Conny Aldervall
Kioskägare  Alby Bilecen kiosk: Kristian Bilecen
Fastighetsbolaget Mitt Alby
Riogrande Production
?Dogge Doggelitos bokningar och affärsutveckling

Inspelad i oktober 2014 i Upplands Väsby och Alby

(Källa: Tidskriften Betong, betong.se; Copyright: Riogrande Production Sweden AB. Bilden ovan: Foto: Carlos Aránguiz © Riogrande Production)
Riksbyggen bygger hyresrätter i Gustavsberg

den 5 december 2014

I de historiska porslinskvarteren i Gustavsberg kommer kooperativa Riksbyggen utveckla cirka 100 hyresrättsbostäder på uppdrag av Värmdö kommun. Fackförbunden Byggnads och Kommunal, som är delägare i Riksbyggen, är med och bildar gemensamt fastighetsbolag.

Målaremästarna välkomnar skärpt kontroll av ROT-avdraget och personalliggare i byggbranschen

den 5 december 2014

Riksdagen har idag fattat beslut om förbättringar av ROT-avdragets fakturamodell. De företag som utför ROT-arbeten ska nu även lämna in uppgifter om antalet arbetade timmar, debiterad ersättning för material och vilken typ av arbete som har utförts i det aktuella projektet. De nya reglerna gäller från 1 januari 2015.

White skapar plats för Sveriges största möten i Göteborg

den 5 december 2014

White arkitekter har ritat det tredje tornet på Hotel Gothia Towers som invigs lördag 6 december. Med totalt 1 200 rum blir detta en av Europas största hotell- och konferensanläggningar. White har samarbetat med Svenska Mässan i över 30 år och var med och skapade det första tornet som invigdes 1984.

Utbilda fler plåtslagare

den 5 december 2014

Fler plåtslagare minskar ungdomsarbetslösheten, skriver Thomas Dahlberg. Den svenska byggbranschen skriker efter plåtslagare. Därför behövs det fler utbildningar i plåtslageri och bättre information om framtidsyrket i landets grundskolor. Regeringen har här chansen att med enkla medel både bidra till sänkt ungdomsarbetslöshet och få bättre fart på byggandet och därmed på Sveriges ekonomi.

Snårets programledare Emma Jonsteg tilldelas Olle Engkvists medalj 2014

den 4 december 2014

Olle Engkvists medalj för högklassig journalistik är en årlig utmärkelse som har delats ut sedan 1967 med en lång rad mottagare i form av journalister, skribenter, fotografer och arkitekter. Årets mottagare är Emma Jonsteg vd på Utopia Arkitekter och programledare för Svensk Byggtjänsts podd Snåret. Igår kväll fick hon ta emot sin medalj i samband med Stockholms Byggnadsförenings högtidsmöte.

Nytt hållbarhetspris ska inspirera Väsby

den 4 december 2014

Ett nyttt hållbarhetspris tas fram av Upplands Väsby kommun 2015. Priset ska motivera individer och företagare i Väsby att arbeta med hållbarhetsfrågor.

Stockholmare manifesterar för ökat bostadsbyggande med peppstafett

den 4 december 2014

Den nya regeringen har lovat 250000 nya bostäder till 2020, men än så länge har inte en enda krona öronmärkts för att bostadsbyggandet ska komma igång.

Kungsleden förvärvar fastigheter för 2 miljarder i Kista Science City

den 4 december 2014

Kungsleden AB förvärvar Kista One samt ytterligare tre kontorsfastigheter i Kista Science City av Areim. Fastigheterna har ett underliggande fastighetsvärde om drygt 2 miljarder kronor och tillträde äger rum under första kvartalet 2015.

Prime Livings emission av preferensaktier övertecknad

den 4 december 2014

Emissionen av preferensaktier har övertecknats och bolaget tillförs 130 miljoner kronor före avdrag för emissionskostnader. Preferensaktien ger förtur till en utdelning på 8,5% av nominellt belopp under fem år.

Sverige missar möjlighet att ställa sociala krav i upphandling

den 4 december 2014

Sverige bör utnyttja utrymmet i EU:s nya upphandlingsdirektiv till att ställa sociala krav vid upphandling av välfärdstjänster. Handlingsutrymmet är stort tack vare att EU i det nya direktivet skiljer välfärdstjänster från huvudreglerna för upphandling, menar Mathias Sylvan.

NCC är med och gör Frihamnen till stadsdel

den 29 november 2014

NCC blir en av åtta aktörer som får utveckla de första 1500 bostäderna och 1000 arbetsplatserna i Frihamnen – Göteborgs nya stora stadsdel. NCC:s långa erfarenhet av stadsutveckling och förståelse för en tät och blandad stad gav resultat.

Klarlägganden om Nya Karolinska Solna, NKS

den 26 november 2014

I morgonens nyhetsinslag hävdas att det finns ett avancerat skatteupplägg bakom affären att bygga, driva och underhålla NKS. Det finns anledning att klarlägga vissa fakta runt finansieringen och skatteförhållandena i NKS. Det här framgår i ett pressmeddelande från Skanska.

Amorteringskrav kan bli nådastöten för ombildning

den 26 november 2014

Hyresgäster som köper sin lägenhet vid en bostadsrättsombildning i ett attraktivt läge gör regelmässigt en vinst om de skulle sälja sin lägenhet dagen efter en ombildning. Trots detta finns en enorm tröghet i att ombilda vissa fastigheter. Denna beror på att hyresgäster tittar på månadskostnaden för att bo.

Akelius går in i USA

den 26 november 2014

Akelius avser att köpa bostäder för en miljard dollar i New York, Chicago, Washington, Boston under kommande år.

Jernhusen bygger kontor och kommersiella ytor i Uppsala

den 26 november 2014

Idag tecknade Jernhusen ett hyresavtal med Landstinget i Uppsala län gällande kontorsytorna i den kommande byggnationen Eldaren. I september 2016 kommer de att flytta in med cirka 375 personer vilket innebär att hela kontorsytan på 7300 kvadratmeter är uthyrd. Kvar att hyra är gatuplanets kommersiella ytor där visionen är en dynamisk mötesplats med kulinariska upplevelser.

Helsingborgs stad prisas för unik förskola

den 26 november 2014

Helsingborgs stad har fått ett av Skånes mest prestigefulla pris – Region Skånes arkitekturpris. Byggnaden som prisas är Råås förskola som invigdes förra sommaren.

Trångt på på BostadsrättsMässan Göteborg!

den 25 november 2014

BostadsrättsMässan i Göteborg som Artexis förtjänstfullt arrangerade på Svenska Mässan är över för denna gång. Therése Söderström och Sanna Östberg från Fastighet & Bostadsrätt kan konstatera att mässdagarna blev lyckade.

NCC är med och gör Frihamnen till stadsdel

Lyssna på Dogge Doggelitos Vi älskar betong

den 18 november 2014

Tidskriften Betong presenterar nu musikvideon ”Vi älskar betong”, som uruppfördes på Betonggalan i samband med prisutdelningen av "Ung&Tung" i torsdags förra veckan. Filmen är frukten av ett unikt samarbete mellan betongbranschen, Tidskriften Betong och den folkkäre betongambassadören Dogge Doggelito.

Mimer i Västerås bygger höghus i modern industriell träteknik vid Öster Mälarstrand

den 31 oktober 2014

– På fantastiska Öster Mälarstrand bygger vi trähus i sex våningar, säger Mimers VD Anders Nordstrand. Det går snabbt och är bra för miljön i Västerås. Dessutom ökar vi konkurrensen och spänner bågen för ny, spännande träarkitektur.

Nyskapande upphandling av äldreboende i Falun

den 29 oktober 2014

Vård- och omsorgsboendet Kårebacken är det första på 20 år i Falun. Det nyskapande i projektet är upphandlingsmodellen, den snabba byggprocessen och det klimatsmarta slutresultatet. Projektet var i också i fokus för den konferens som projektet Trästad genomförde i Falun den 22-23 oktober.

Jannice Johansson i ny roll som vice vd för Tengbom

den 4 oktober 2014

Arkitektkontoret Tengbom utser Jannice Johansson (bilden) till vice vd. Jannice har arbetat i ledande befattningar inom Tengbom sedan 2008 och tillträdde den nya rollen 1 oktober.

IVA–rapport visar byggmetoders betydelse för klimatpåverkan

den 24 september 2014

Att byggnader som vi lever och bor i påverkar klimatet är känt. Uppvärmning, hushållens beteendemönster och byggnaders energiförbrukning har haft ett konstant fokus sedan byggsektorn började diskutera klimatpåverkan. Avsevärt mindre känt är att själva byggprocessen har en helt avgörande klimatbelastning - redan idag. Kanske uppemot 50 procent.

Allt fler efterfrågar passivhus på den svenska byggmarknaden

den 23 september 2014

Det moderna passivhuset finns idag uppfört på drygt 40000 platser I världen, vilket är resultatet av ett gediget pionjärarbete. Ny fönsterteknik utvecklas snabbt i Europa, vilket är en nyckelfråga när nu hus och byggnader med passivhusteknik blir allt mer etablerat i Sverige och IG Passivhus Sverige anordnade ett välbesökt seminarium i ämnet passivhusfönster på World Trade Center i Stockholm.

Hållbarhet i fokus hos AB Bostäder i Borås

den 23 september 2014

Som en del av kretsloppsstaden Borås ligger klimat- och miljöfrågor varmt om hjärtat hos AB Bostäder i Borås. Företaget arbetar med hållbarhet i fokus från hur man arbetar med sina bostadsområden och tar tillvara på sina kunders engagemang för utveckling samtidigt som man renoverar fastigheter och bygger nytt med hållbarhetstankar.

Miljösmart tvättstuga i Jönköping

den 23 september 2014

På Österängen i Jönköping har VätterHem i ett pilotprojekt under Allmännyttans energisparkampanj renoverat en tvättstuga med stor hänsyn till energiförbrukning och miljöpåverkan. Ett gammalt mangelrum har också omvandlats till ett uppskattat klädbytesrum.

Ny teknik ger renässans för modernt tegelbyggande

den 23 september 2014

Många klassiska byggnader i vårt land står som aspiranter på titeln ”Sveriges förnämsta tegelbyggnad”, inte minst månghundraåriga slott, förnäma herrgårdar och påkostade kyrko–byggnader, men frågan är om inte Stockholms fantastiska Stadshus som bär arkitekten Ragnar Östbergs signum, plockar hem titeln. Nu är tegelkonstruktioner åter på frammarsch genom en snabb teknikutveckling.

Grön fasad producerar syre och renar luften

den 23 september 2014

God tid att flytta in i Stefano Boeris två trädbestyckade höghus mitt i Milano. Bosco Verticale visar att grön arkitektur kan vara mer än teknik och material. Miljötänk och förtätning samsas här i en enda arkitektonisk lösning.

Många fönsterprojekt hos Treklövern

den 23 september 2014

Treklövern Bostads AB har under senare år genomfört flera fönsterprojekt. Byte av fönster har gjorts för att spara energi och samtidigt har projekten ingått i mer eller mindre omfattande renoveringar och förnyelse av bostäderna, framförallt i bestånd från 60-talet. H-Fönstret i Lysekil har i många fall varit leverantörer av fönstren. Ibland har också monteringen ingått i H-Fönstrets åtagande.