Lyssna på Dogge Doggelitos Vi älskar betong

Lyssna på Dogge Doggelitos Vi älskar betong

den 18 november 2014

Tidskriften Betong presenterar nu musikvideon ”Vi älskar betong”, som uruppfördes på Betonggalan i samband med prisutdelningen av "Ung&Tung" i torsdags förra veckan. Filmen är frukten av ett unikt samarbete mellan betongbranschen, Tidskriften Betong och den folkkäre betongambassadören Dogge Doggelito.


Lyssna på låten här:Foto: Björn Asplind


- Dogge känner en stolthet för betongen där han växte upp och därför känns det naturligt att samarbeta med honom. "Tack och lov växte jag upp bland betongen och kreativiteten" är ett bejublat citat från honom. Det är värdefullt att de som funderar på var de ska jobba får en touch av den stolthet man kan känna för en bransch och ett yrke, säger Roger Andersson, chefredaktör för Tidskriften Betong.

Producent för filmen är Carina Tyskbo, kreativ redaktör på Tidskriften Betong.

- Idén med filmen är att med hjälp av Dogges tyngd som rappare visa på det unga och tunga i betongen och att inspirera framförallt unga till att söka sig till branschens olika yrkesgrupper. Dessutom lyfter vi ju fram vår belönade tidning på ett både tungt och kul sätt, säger Carina Tyskbo, kreativ redaktör, som producerat filmen på uppdrag av Tidskriften Betong.

"Filmen blev grym"
Medverkande betongaktörer är Con-Form, som bistod med filmplats vid ett pågående flerbostadsbygge i Upplands Väsby, och Färdig Betong, som levererar betong till projektet och syns med både personal och betongbilar i filmen. Dogge själv är imponerad av betongbranschen.

? Jag tycker filmen blev grym. Det var kul att vara med på bygget, prova att gjuta och känna hur tungt det var. Jag fick se hur lägenheter växte fram, både golv och väggar. För mig som är uppväxt i betongen var det här riktigt intressant, säger den mångsysslande artisten.

Inspelad där Dogge växte upp
?Vi älskar Betong? spelades även in i Alby, Dogges hemort, söder om Stockholm. Här går han i sina gamla hemmakvarter, köper Tidskriften Betong i kiosken vid tunnelbanan och hänger i trapphuset precis som när han var barn.

Filmades på taket
Med fastighetsbolaget Mitt Albys goda minne klättrade filmteamet till och med ut på taket till de platsgjutna flerfamiljshus som huserat den 38-årige rapparen under uppväxten. Tidskriften Betong vill varmt tacka alla som medverkat till att göra inspelningen möjlig.

MUSIKVIDEO ?VI ÄLSKAR BETONG? av Dogge Doggelito
Musik och text ?Vi älskar betong?:
Douglas Leon, Eirick Leon (Malandro Records)?Copyright: Riogrande Production Sweden AB
Producent/idé/manus/regi: Carina Tyskbo, Tidskriften Betong
Beställare: Roger Andersson, Tidskriften Betong
Foto/manus/regi/redigering: Oscar Sörin, Robert Månsson
Assistant: Robin Olsson
Make up: Linda Gabor


MEDVERKANDE
I Väsbyhems hyresrättsbyggnation i Upplands Väsby:
Stomentreprenör Con-Form
Platschef: Ulf Vettorato
Lars Von Knorring
Willy Nordin
Christoffer Jotorp
Fredrik Holmgren
Marat Gitinov
Betonggjutare:
Morgan Hofslagare
Robin Hofslagare
Fredrik Holländer

Betongleverantör Färdig Betong
Teknisk säljare: Michael Blomberg
Provtagning: Mikael Brisenmark
Pumpmaskinist: Carl Eklund
Chaufför: Camilla Landberg

Alby
Hyresgäst: Sanna Niva
Miljövärd: Conny Aldervall
Kioskägare  Alby Bilecen kiosk: Kristian Bilecen
Fastighetsbolaget Mitt Alby
Riogrande Production
?Dogge Doggelitos bokningar och affärsutveckling

Inspelad i oktober 2014 i Upplands Väsby och Alby

(Källa: Tidskriften Betong, betong.se; Copyright: Riogrande Production Sweden AB. Bilden ovan: Foto: Carlos Aránguiz © Riogrande Production)
Rekordbyggande i Uppsala

den 19 januari 2015

Uppsala kommun har beslutat ge möjlighet att bygga 5 000 bostäder per år. Det här skriver mentoronline.se.

Victoria Park förtydligar uppgifter om insiderförsäljning

den 19 januari 2015

Enligt uppgifter i media har Victoria Parks fastighetschef Per Ekelund minskat sitt aktieinnehav i Victoria Park. Uppgifterna grundar sig på att han har flyttat 600000 aktier till en kapitalförsäkring som Per Ekelund själv äger.

General ska öka byggtakten i Stockholm

den 16 januari 2015

Stockholms stad har fått en byggeneral. Torleif Falk ska se till att bygget av nya bostäder går fortare. Men vad det egentligen betyder är inte helt tydligt.

Stenpiren Resecentrum – en ny mötesplats i Göteborg

den 15 januari 2015

Nu startar Västtrafik bygget av Stenpiren Resecentrum vid Skeppsbron i Göteborg. Resecentrumet är en del i den nya stadsutvecklingen vid Södra Älvstranden. Byggnaden beräknas stå färdig i början av nästa år och blir en viktig bytespunkt mellan spårvagn, buss och båt.

Uppsalahem river två bostadshus i Björklinge och Bälinge

den 15 januari 2015

Under hösten 2015 planerar Uppsalahem att riva två bostadshus i Bälinge och Björklinge. En genomlysning av fastigheternas renoveringsbehov inför en eventuell förnyelse har visat att det föreligger större problem än vad som tidigare förmodats.

NCC bygger resecentrum i Strängnäs

den 15 januari 2015

NCC har fått i uppdrag av Trafikverket att bygga Strängnäs nya resecentrum. Förutom stationsbyggnad över spåren ingår även parkeringsgarage med 138 platser och ett busstorg. Ordern är värd cirka 209 MSEK.

Husqvarna Group öppnar konceptbutik

den 15 januari 2015

Den 17 januari öppnar Husqvarna Group sin första konceptbutik i Barkarby Handelsplats norr om Stockholm. Butiken kommer erbjuda ett brett sortiment från Husqvarna och Gardena.

Ny organisation för Vattenfalls framtida strategi

den 15 januari 2015

Vattenfall presenterar på torsdagen en ny organisation och koncernledning, ett viktigt steg i arbetet med att utforma Vattenfalls nya strategi. Koncernstrukturen träder i kraft den 1 april 2015 och ersätter den nuvarande regionala organisationen.

JM förvärvar fastighet på Lindholmen, Göteborg

den 14 januari 2015

JM förvärvar fastigheten Lindholmen 1:29 på Lindholmen i Göteborg. Affären uppgår till 27,5 Mkr och vid lagakraftvunnen detaljplan tillkommer en tilläggsköpeskilling. Tillträde och erläggande av likvid sker under första kvartalet 2015.

Tredje gången gillt för Bygg- och VVS-mässan i Malmö

den 14 januari 2015

Den 22-23 april öppnas dörrarna till Byggmässan och VVS-mässan i Malmö för tredje gången. I år har man lagt till Infrastrukturmässan, vilket gör att man får en ännu bättre och bredare mötesplats med fler aspekter av byggnation. Ett av årets teman är hållbara städer med fokus på ekobygg, miljö och energieffektivisering.

Wihlborgs förvärvar på Berga i Helsingborg

den 14 januari 2015

Wihlborgs fortsätter att växa i Helsingborg och har genom en bolagsaffär förvärvat tomträtten Kroksabeln 12 för 151 miljoner kronor. Fastigheten är belägen på ett mycket gott kommunikationsläge på Berga industriområde i norra Helsingborg.

Statens fastighetsverk utökar sitt innehav med ett 70-tal kulturfastigheter

den 14 januari 2015

Glimmingehus i Skåne (bilden), Uppsala högar och Eketorps fornborg på Öland är några av de 70 kulturfastigheter som just gått över i förvaltning från Riksantikvarieämbetet till Statens fastighetsverk. Bland fastigheterna finns också ett stort antal gravfält, fornlämningar och kyrkoruiner.

Ny VD för Järntorget Bostad

den 13 januari 2015

Järntorget är glada att presentera Hugo Dammert som ny VD för Järntorget Bostad. Hugo har varit anställd sedan 1998 i bolaget och har varit delaktig i att utveckla företaget till dess positiva tillväxt.Tjänsten tillsattes den 1 jan 2015.

Anna Sander blir FoI-ansvarig på WSP

den 13 januari 2015

Anna Sander rekryteras som ansvarig för forsknings-, utvecklings- och innovationsstrategier på WSP. Hon kommer också att delta i WSPs satsning på Uppsala, en viktig tillväxtmarknad. Anna är idag VD för IQ Samhällsbyggnad. Hon tillträder sin nya tjänst på WSP under våren 2015.

Krav på materialtillverkare minskar bostadsbyggandets klimatpåverkan

den 12 januari 2015

En livscykelanalys av stomalternativ för Riksbyggens planerade bostadsprojekt Viva i Göteborg visar att det går att minska klimatpåverkan genom aktiva val och krav på materialtillverkarna. Genom strategiska val av både betongmaterial och dess konstruktion blir skillnaden i klimatpåverkan liten mellan trä- och betongalternativen.

Bauhaus öppnar varuhus i Sisjön

den 11 januari 2015

Bauhaus fortsätter expandera och planerar nu att etablera ett av landets största varuhus i Sisjön, Göteborg. Varuhuset blir 17000 kvm och öppningen är planerad till Q1 2016. Etableringen kommer generera cirka 250 nya arbetstillfällen i Göteborgsområdet.

Framtidens skola tar form med fibercement

den 11 januari 2015

Framtidens förskola. Så kallar Skolfastigheter i Stockholm AB, SISAB, sin satsning på konceptförskolor. Syftet är att minska process- och byggtider för att snabbare kunna möta ökande behov av barnomsorg. Nu när de tre första förskolorna tar form har fibercement varit ett givet val på fasaderna.

NCC är med och gör Frihamnen till stadsdel

IG Passivhus har ordet

den 7 januari 2015

Från och med Fastighet & Bostadsrätt nr 6, 2014 till och med Fastighet & Bostadsrätt nr 5, 2015 kommer vi att kunna läsa allt aktuellt som händer inom IG Passivhus Sverige i en separat folder som följer med varje nummer av tidningen. Klicka vidare för att komma till webbversionen!

Läs senaste Fastighet & Bostadsrätt här!

den 28 december 2014

Vill du läsa senaste webb-tidningen av Fastighet & Bostadsrätt - 2014 års sista - klicka vidare!

Lyssna på Dogge Doggelitos Vi älskar betong

den 18 november 2014

Tidskriften Betong presenterar nu musikvideon ”Vi älskar betong”, som uruppfördes på Betonggalan i samband med prisutdelningen av "Ung&Tung" i torsdags förra veckan. Filmen är frukten av ett unikt samarbete mellan betongbranschen, Tidskriften Betong och den folkkäre betongambassadören Dogge Doggelito.

Mimer i Västerås bygger höghus i modern industriell träteknik vid Öster Mälarstrand

den 31 oktober 2014

– På fantastiska Öster Mälarstrand bygger vi trähus i sex våningar, säger Mimers VD Anders Nordstrand. Det går snabbt och är bra för miljön i Västerås. Dessutom ökar vi konkurrensen och spänner bågen för ny, spännande träarkitektur.

Nyskapande upphandling av äldreboende i Falun

den 29 oktober 2014

Vård- och omsorgsboendet Kårebacken är det första på 20 år i Falun. Det nyskapande i projektet är upphandlingsmodellen, den snabba byggprocessen och det klimatsmarta slutresultatet. Projektet var i också i fokus för den konferens som projektet Trästad genomförde i Falun den 22-23 oktober.

Jannice Johansson i ny roll som vice vd för Tengbom

den 4 oktober 2014

Arkitektkontoret Tengbom utser Jannice Johansson (bilden) till vice vd. Jannice har arbetat i ledande befattningar inom Tengbom sedan 2008 och tillträdde den nya rollen 1 oktober.

IVA–rapport visar byggmetoders betydelse för klimatpåverkan

den 24 september 2014

Att byggnader som vi lever och bor i påverkar klimatet är känt. Uppvärmning, hushållens beteendemönster och byggnaders energiförbrukning har haft ett konstant fokus sedan byggsektorn började diskutera klimatpåverkan. Avsevärt mindre känt är att själva byggprocessen har en helt avgörande klimatbelastning - redan idag. Kanske uppemot 50 procent.

Allt fler efterfrågar passivhus på den svenska byggmarknaden

den 23 september 2014

Det moderna passivhuset finns idag uppfört på drygt 40000 platser I världen, vilket är resultatet av ett gediget pionjärarbete. Ny fönsterteknik utvecklas snabbt i Europa, vilket är en nyckelfråga när nu hus och byggnader med passivhusteknik blir allt mer etablerat i Sverige och IG Passivhus Sverige anordnade ett välbesökt seminarium i ämnet passivhusfönster på World Trade Center i Stockholm.

Hållbarhet i fokus hos AB Bostäder i Borås

den 23 september 2014

Som en del av kretsloppsstaden Borås ligger klimat- och miljöfrågor varmt om hjärtat hos AB Bostäder i Borås. Företaget arbetar med hållbarhet i fokus från hur man arbetar med sina bostadsområden och tar tillvara på sina kunders engagemang för utveckling samtidigt som man renoverar fastigheter och bygger nytt med hållbarhetstankar.

Ny teknik ger renässans för modernt tegelbyggande

den 23 september 2014

Många klassiska byggnader i vårt land står som aspiranter på titeln ”Sveriges förnämsta tegelbyggnad”, inte minst månghundraåriga slott, förnäma herrgårdar och påkostade kyrko–byggnader, men frågan är om inte Stockholms fantastiska Stadshus som bär arkitekten Ragnar Östbergs signum, plockar hem titeln. Nu är tegelkonstruktioner åter på frammarsch genom en snabb teknikutveckling.

Grön fasad producerar syre och renar luften

den 23 september 2014

God tid att flytta in i Stefano Boeris två trädbestyckade höghus mitt i Milano. Bosco Verticale visar att grön arkitektur kan vara mer än teknik och material. Miljötänk och förtätning samsas här i en enda arkitektonisk lösning.