Ny webbtjänst för bostadsrättsföreningar och fastighetsförvaltare

den 17 januari 2013

Nu finns en ny webbtjänst för landets bostadsrättsföreningar. Fastighetskontrollen är ett webb-baserat verktyg för dig som sitter i styrelsen på en bostadsrättsförening, arbetar som förvaltare eller är fastighetsägare.


I Fastighetskontrollen får du som fastighetsägare/förvaltare eller brf stryelse stöd i fastighetsägaransvaret. Dels ingår alla de kontroller som enligt miljöbalken ska ingå i fastighetsägarens egenkontroll, dels finns ett dokumentarkiv och en personlig informationssida med specifik information för just din fastighet/förening.

Systemet används idag av bostadsrättsföreningar och förvaltningsföretag för:
? Fastighetsägarens egenkontroll - mail skickas ut till ansvarig med påminnelse när kontroll skall ske enligt upplagt intervall.
? Ronderingsschema
? Styrelsewebb - med möjligt att dela dokument och rapporter mellan förvaltare och styrelse på ett smidigt sätt.
 
Möjlighet finns att använda systemet även för:
? Systematiskt brandskydd (SBA)
? Garantier - håll ordning på tider för garantier på utförda entreprenader i fastigheten.
? Dokumenthantering - dela dokument i styrelsen.
 
Egenkontroll enligt miljöbalken är obligatoriskt för alla fastighetsägare, även bostadsrättsföreningar. Med fastighetskontrollen får du mallar, rutiner, lagrum, regler och ett webbaserat stöd för att utföra en systematisk egenkontroll.
 
Läs mer på: www.egenkontroll-fastighetsägare.se

NCC bygger flera förskolor när Varberg växer

den 8 februari 2015

NCC startar nu bygget av en ny förskola för 160 barn i Trönninge. Förskolan byggs som passivhus och är den första av fem förskolor framtagna enligt ett koncept utvecklat i nära samarbete med Varbergs kommun. Ordervärdet för förskolan i Trönninge uppgår till cirka 50 miljoner kronor.

Klarar ditt tak tolv bilars tyngd?

den 3 februari 2015

Snön lyser numera vit på taken i både norr och söder, men när det kommer till skottningen gäller det att vara vaken. En meter snö på ett vanligt hustak väger lika mycket som tolv bilar, varnar försäkringsbolaget If.

Verkligheten ikapp ortsbegreppet i hyreslagstiftningen

den 3 februari 2015

Svea hovrätt har i ett nyligen fattat beslut om hyressättning funnit att lagtextens begrepp ”orten” inte kan användas synonymt med ”kommun”. När det gäller Stockholms kommun med kringliggande kommuner konstaterar hovrätten att de har växt ihop.

Besqab tillträder fastighet för 129 lägenheter i Råsunda, Solna

den 3 februari 2015

Besqab har nu tillträtt fastigheten för Charlottenburg 11 i stadsdelen Råsunda på Solnavägen. Detaljplanen har vunnit laga kraft och försäljningen startar söndagen den 15 februari 2015.

Bo Strandberg ny miljöchef på Wallenstam

den 1 februari 2015

Wallenstam tillsätter Bo Strandberg som miljöchef, med uppgift att driva och utveckla Wallenstams arbete inom miljö- och energifrågor ytterligare inom såväl förvaltning som nybyggnation.

Ny rapport från Länsstyrelserna om hemlöshet

den 1 februari 2015

Hemlöshet måste tacklas som ett bostadsproblem och många kommuner är beredda att testa nya metoder i arbetet mot hemlöshet. Det är några av slutsatserna i rapporten Hemlöshet - en fråga om bostäder.

Ny affärsenhetschef utnämnd för NCC Housing Sverige

den 1 februari 2015

Fredrik Hemborg har utsetts till affärsenhetschef för NCC Housing Sverige från maj 2015.

Victoria Park tillträder förvärv av 3100 lägenheter i Eskilstuna

den 30 januari 2015

Victoria Park AB har idag tillträtt det tidigare offentliggjorda förvärvet av en bostadsfastighetsportfölj i Eskilstuna. Bostadsfastigheterna har en uthyrbar area om 244000 kvm och innefattar totalt 3100 lägenheter.

Sverker Eriksson ny VD och partner på Newsec Communication

den 29 januari 2015

Newsec Communication växer och har rekryterat Sverker Eriksson som ny VD, och senior rådgivare inom Public Affairs. Sverker kommer från Moderaterna där han arbetat som chef för partiet i Stockholms stad och län, och har unikt nätverk av samhällskontakter.

Optimism i näringslivet - men dystrare hushåll

den 29 januari 2015

Barometerindikatorn, som sammanfattar företagens och hushållens syn på ekonomin föll marginellt i januari, från 105,9 i december till 105,6. Nivån på indikatorn ligger dock klart över det historiska genomsnittet.

Vasakronan fyller upp projektfastighet på Västgötagatan 5

den 28 januari 2015

Det är Tillväxtverket, ingenjörsföretaget Atkins och Sveriges BostadsrättsCentrum (SBC) som tillsammans hyr 7 000 kvadratmeter i kvarteret Nattugglan på Västgötagatan 5. I och med det är samtliga kontorslokaler uthyrda och projektet når en uthyrningsgrad om 96 procent ett år innan den står klar för inflyttning.

Ny divisionschef till Projektledning på COWI

den 28 januari 2015

Stefan Sandberg kommer från och med den 1 februari att tillträda som ny divisionschef för division Projektledning. Han kommer att leda utvecklingen av COWIs nya division inom COWI Sverige.

Midroc vinner nytt ramavtal med E.ON

den 28 januari 2015

Midroc Project Management har vunnit ett nytt ramavtal med energibolaget E.ON Sverige, som leverantör av tekniska konsulttjänster. Avtalet, som löper över 18 månader, omfattar alla helägda bolag inom E.ON Sverige-koncernen och berör teknikkonsulter inom samtliga kategorier.

Ny affärsområdeschef till Diös Fastigheter i Jämtland

den 27 januari 2015

Den 9 mars tillträder Henrik Lundmark, som närmast kommer från bostadsbolaget Akelius, sin nya tjänst på Diös Fastigheter.

Vedum och HSB Living Lab samarbetar om framtidens kök och badrum

den 27 januari 2015

HSB och Vedum Kök och Bad AB har ingått avtal om att undersöka lösningar för framtidens kök och badrum. Samarbetet möjliggör ny forskning inom området. Resultaten kommer att användas för att utveckla framtidens boende.

Ny avdelningchef för WSP Byggprojektering i Stockholm

den 27 januari 2015

Ann-Sofie kommer närmast från Tyréns där hon arbetat som konstruktör, uppdragsledare, gruppchef och nu senast i en affärsstrategisk roll.

Ljust initiativ vill få nya hälsofrämjande ljustekniker ut på marknaden

den 27 januari 2015

Forskningsresultat visar att rätt belysning kan göra oss friskare. Trots hälsovinsterna når många potentiellt hälsofrämjande ljustekniker aldrig utanför labbet. Det vill nätverket ”Ljusintiativet” vid Lunds universitet råda bot på genom att erbjuda innovatörer möjlighet att testa sina idéer, både i fysiska miljöer och genom feedback från forskare och andra experter.

NCC är med och gör Frihamnen till stadsdel

Mimer bygger Västerås högsta trähus

den 20 januari 2015

Den 11 december togs det första sågtaget taget för Västerås högsta trähus - Kvarteret Mesanseglet. Fastighet & Bostadsrätt var förstås på plats!

Stenpiren Resecentrum – en ny mötesplats i Göteborg

den 19 januari 2015

Nu startar Västtrafik bygget av Stenpiren Resecentrum vid Skeppsbron i Göteborg. Resecentrumet är en del i den nya stadsutvecklingen vid Södra Älvstranden. Byggnaden beräknas stå färdig i början av nästa år och blir en viktig bytespunkt mellan spårvagn, buss och båt.

Insändare: Airstone Institute och romersk cement

den 18 januari 2015

Zero Emission Building Technologies: Bygga staden med 90 % reduktion av växthusgaserna – kommer vi att få se det i Stockholm? ”Nu är det hög tid för stockholmarna att visa vad de vill göra: Bygga rent och hållbart eller som vanligt och fortsätta släppa ut ett ton koldioxid per ton cement? hävdar insändarskribenten Rolf Wall (bilden), som är ordförande för Airstone Institute.

Tillbaka till ljust och fräscht

den 18 januari 2015

Tvärtemot de senaste trenderna dominerar ljust och fräscht när svensken väljer inredning. Det visar NCC:s genomgång av hur svenskarna har valt när de köpt en nyproducerad bostad av NCC det senaste året.

Electrolux lyfter varumärket med ny visuell identitet

den 17 januari 2015

Electrolux introducerar idag en ny visuell identitet för företagets varumärke. Med en uppfräschning av den klassiska logotypen och nya tydliga standarder för bild- och formspråk är designen avsedd att sticka ut i de sammanhang där konsumenter kommer i kontakt med Electrolux.

Vi vill inte lägga ner tid på målning och underhåll av våra hus

den 16 januari 2015

När vi bygger ett nytt hus önskar vi oss så lite underhåll som möjligt. En undersökning visar at vi varken har lust eller pengar för att kunna renovera och underhålla huset utvändigt. Därför vill vi ha tåliga material med lång hållbarhet och inget underhåll.

Innovationskraft i fokus hos de nominerade till Swecos Hugopris

den 14 januari 2015

Nu är nomineringarna klara till Hugopriset 2015 – Swecos pris för innovativ, inspirerande och hållbar samhällsutveckling. Bland finalisterna finns Köpenhamn, Helsingfors och Landstinget Västernorrland, nytänkande städer och organisationer som driver utvecklingen. Tre stjärnstudenter från Chalmers och SLU är också nominerade.

IG Passivhus har ordet

den 7 januari 2015

Från och med Fastighet & Bostadsrätt nr 6, 2014 till och med Fastighet & Bostadsrätt nr 5, 2015 kommer vi att kunna läsa allt aktuellt som händer inom IG Passivhus Sverige i en separat folder som följer med varje nummer av tidningen. Klicka vidare för att komma till webbversionen!

Läs senaste Fastighet & Bostadsrätt här!

den 28 december 2014

Vill du läsa senaste webb-tidningen av Fastighet & Bostadsrätt - 2014 års sista - klicka vidare!

Lyssna på Dogge Doggelitos Vi älskar betong

den 18 november 2014

Tidskriften Betong presenterar nu musikvideon ”Vi älskar betong”, som uruppfördes på Betonggalan i samband med prisutdelningen av "Ung&Tung" i torsdags förra veckan. Filmen är frukten av ett unikt samarbete mellan betongbranschen, Tidskriften Betong och den folkkäre betongambassadören Dogge Doggelito.

Mimer i Västerås bygger höghus i modern industriell träteknik vid Öster Mälarstrand

den 31 oktober 2014

– På fantastiska Öster Mälarstrand bygger vi trähus i sex våningar, säger Mimers VD Anders Nordstrand. Det går snabbt och är bra för miljön i Västerås. Dessutom ökar vi konkurrensen och spänner bågen för ny, spännande träarkitektur.