Större järnvägssatsningar krävs för att klara Sveriges konkurrenskraft

den 7 april 2015

Regeringen presenterade i dag ökade satsningar på järnvägsunderhåll som en del av den kommande vårändringsbudgeten. Sveriges Byggindustrier anser dock att betydligt större satsningar behövs.

Prologis anlitar JLL i uthyrningsuppdrag för ny logistikpark i Torslanda

den 7 april 2015

Prologis har tecknat ett exklusivt uthyrningsavtal med JLL för att finna hyresgäster till en ny logistikpark i Torslanda. Parken kommer att bestå av flera logistikanläggningar om minst 60000 kvm där en första etapp om cirka 40000 kvm kommer att påbörjas först.

Linköpings kommun: Ostlänken ska gå i tunnel genom Linköping

den 30 mars 2015

Nya höghastighetsjärnvägen Ostlänken ska gå genom Linköping i en tunnel under jord. Detta gör störst nytta före resenärerna, gör stadsutveckling möjlig och ger störst nyttor för samhället. Det hävdar Linköpings kommun i sitt yttrande om Trafikverkets tillåtlighetsansökan för Ostlänken hos regeringen.

Flera banarbeten påverkar tågtrafiken i påsk

den 29 mars 2015

Under påsken genomför Trafikverket flera stora underhållsarbeten som påverkar tågtrafiken. Främst berörs resenärer på sträckorna Stockholm-Göteborg, Stockholm-Linköping, Stockholm-Malmö, Stockholm-Oslo och Göteborg-Karlstad.

Sex av tio anser att el är bästa ersättaren till bensin och diesel

den 29 mars 2015

El är nyckeln till en mer hållbar transportsektor. Det visar Elmätaren, Svensk Energis konsumentbarometer. 63 procent av de tillfrågade anser att el är det som bäst kan ersätta bensin och diesel som drivmedel för bilar - en ökning med 17 procent på tre år.

Ryanair är sämst i Sverige på hållbarhet för tredje året i rad enligt svenska folket

den 26 mars 2015

Ryanair må ge möjlighet till spontana resor för tunna plånböcker, men lever inte upp till svenska konsumenters krav på socialt och miljömässigt engagemang. För tredje året i rad placerar sig Ryanair i botten av den årliga rankingen som presenteras av Sustainable Brand Insight.

Citybanans sista sprängning har gått

den 16 mars 2015

I sex års tid har Citybanan vibrerat under stockholmarnas fötter. Från Tomteboda i norr till Fatbursparken i söder har 9486 sprängsalvor skjutits av. Nu är tunneln öppen hela vägen.

White arkitekter vann MIPIM Awards 2015

den 12 mars 2015

På torsdagkvällen tog Würths nya huvudkontor och centrallager i Örebro hem förstapriset i MIPIM Awards 2015 i kategorin Bästa industri- och logistikbyggnad. Byggnaden som har ritats av White arkitekter, var den enda svenska byggnaden i final.

Allt uthyrt på attraktiva Tuletorget i Sundbyberg

den 10 mars 2015

Drygt femtusen kvadratmeter lokal- och butiksytor på Tuletorget är uthyrda, i de populära Tuletornen har inflyttningen påbörjats och nu börjar utveckling av nya Tuletorget ta form med nya aktivitets- och lekytor. I slutet av 2015 beräknas allt vara klart.

NCC sanerar Nässjö bangård från 90 års utsläpp

den 6 mars 2015

Nässjös bangård är starkt förorenad efter att en av Sveriges största impregneringsanläggningar för träslipers till landets tågräls haft sin verksamhet här i drygt 90 år. NCC sanerar nu 130 000 kubikmeter jord intill spårområdet. Trafikverkets order är värd cirka 112 MSEK.

Klart för om- och tillbyggnad av Mörby centrum

den 4 mars 2015

Avtalet mellan Danderyds kommun och Diligentia AB gällande om- och tillbyggnad av Mörby centrum har nu vunnit laga kraft.

Kärcher och ISS Group ingår i globalt samarbete

den 26 februari 2015

ISS A/S i Danmark, en global ledande  serviceleverantör, och Alfred Kärcher GmbH & Co. KG, världsledare inom rengöringslösningar, har undertecknat ett globalt samarbetsavtal. I avtalet, som kommer att gälla i fem år, kommer Kärcher tillhandahålla rengöringslösningar till ISS Group's företag runt om i världen.

Förslag för att förenkla kollektivtrafikresandet

den 23 februari 2015

Regeringen har höga ambitioner för fler i arbete, med målet om lägst arbetslöshet i EU 2020. Därtill är klimatmålen prioriterade. Att öka kollektivtrafikresandet är en viktig del för att nå båda dessa mål, det skapar goda förutsättningar för arbetspendling och minskar utsläppen.

Göteborgs Hamn bygger ny terminal för godshantering

den 23 februari 2015

Göteborgs Hamn planerar en ny energihamn på Risholmen i ytterhamnarna. Byggnationen av den 600000 kvadratmeter stora hamnen beräknas starta 2018 och stå klar 2030.

Skanska säljer terminal i Mölnlycke för 43,5 miljoner kronor

den 23 februari 2015

Skanska säljer fastigheten Härryda Solsten 1:113 i Mölnlycke, för cirka 43,5 miljoner kronor. Köpare är Wilfast som genomför investeringen tillsammans med norska Ness Risan & Partners AS.

Norrköpings hamn viktig i starkt logistikläge

den 8 februari 2015

De långsiktiga satsningarna i Norrköpings hamn, med bland annat en ny containerhamn och kombiterminal, stärker hela östgötaregionen som logistikläge. Det konstaterar tidningen Intelligent Logistik, som i sin årliga kartläggning av logistiklägen pekar ut Göteborg och östgötaregionen som de två främsta logistiklägena i landet.

MTR Express ordnar biljettfest på Stockholm Central

den 8 februari 2015

Det nya snabbtåget mellan Stockholm och Göteborg fortsätter att erbjuda prisvärda biljetter. Innan jul smygstartade MTR Express biljettförsäljningen med ett säljevent på Göteborgs Centralstation. Nu har turen kommit till Stockholm Centralstation där värdecheckar för biljetter kommer att säljas för 99-149 kr/st.

Scania har den mest miljöeffektiva tekniken för förnybara drivmedel

den 8 februari 2015

Bioetanol är den överlägset mest miljöeffektiva tekniken för förnybara drivmedel när det gäller att minska koldioxidutsläppen från tunga fordon visar en stor studie genomförd i Stockholm.

Brogjutningar i Furuvik

den 8 februari 2015

I dubbelspårsutbyggnaden mellan Furuvik och Skutskär byggs totalt tio broar. Några av dem kommer att gjutas den närmaste tiden.

Förbifarten blir 170 miljoner dyrare

den 3 februari 2015

Regeringens frysning av motorvägsbygget Förbifart Stockholm försenar hela projektet minst sex månader - och kan kosta skattebetalarna 170 miljoner kronor, enligt en uträkning som Trafikverket har gjort. Det här skriver aftonbladet.se.

Bravida utökar arbetet i Norra Länken

LinköpingsBo2017 - där idéer blir verklighet

den 11 mars 2015

”De säger att Sverige är vackert på vintern. Hur vet dom det? Då är ju Sverige täckt av snö!” Det här skrev salige Tage Danielsson som föddes 1928 och växte upp i Linköping. Under stora delar av sin barndom hjälpte han till i Folkets park där mamma Elsa stod i kiosken. Pappa Ivar körde buss i staden och busslinjen gick till Folkets park.

Stångåstaden satsar 4,5 miljarder – 2200 nya lägenheter byggs

den 8 mars 2015

Ambitionerna är höga hos AB Stångåstaden, Linköpings allmännyttiga bostadsföretag, som också var värd för SABO:s Fastighetsdagar den 3-4 mars. Stångåstaden äger och förvaltar 18500 lägenheter och 33000 bostadskunder, vilket innebär 26 procent av alla bostäder i expansiva Linköping.

Hög puls hos HSB Östergötland

den 8 mars 2015

Många byggherrar spänner bågen högt i det expanderande Linköping. Det gäller även hos HSB Östergötland, som är en aktiv bostadsutvecklare med cirka 15000 medlemmar.

NCC Boende bakom 1800 nya bostäder i Linköping

den 2 mars 2015

NCC Boende AB bygger nya bostäder i Södra Ekkällan och Vimanshäll i Linköping. NCC Boende ska genomföra cirka 10-15 nya byggprojekt i Ekkällan de närmaste åren.

Ny tidning ute!

den 20 februari 2015

Nu är årets första nummer av Fastighet & Bostadsrätt ute. Klicka vidare för att komma till webb-tidningen.

Fuktsäkert 2015 ute!

den 19 februari 2015

Nu är Fuktsäkert 2015 ute. Klicka vidare för att komma till webb-tidningen.

IG Passivhus har ordet nr 2 ute nu!

den 18 februari 2015

Det andra numret av IG Passivhus har ordet är ute. Klicka vidare för att komma till webbtidningen.

Östersunds nyaste landmärke

den 12 februari 2015

Fagerskrapan är ett 16 våningar högt hus på området Valhall, byggt av Östersundshem. 56 hyreslägenheter är klara, de allra flesta har en fantastisk utsikt. I det kommunala bostadsbolaget pågår många stora renoveringsprojekt och en hel del nyproduktion pågår eller planeras.

Framtidens skolor byggs i Täby

den 12 februari 2015

I Täby kommun bygger man just nu framtidens kommunala skola när den 50 år gamla Näsbyparksskolan byggs om och renoveras för att kunna möta framtidens allt hårdare krav på skolmiljön. På andra platser i den expansiva kommunen norr om Stockholm byggs det nya skolor och befintliga skolor renoveras. Några exempel - Brinkskolan och Brinkens Förskola i Östra Vallabrink samt den nya skolan i Arninge.

Skanska och Carlyle skapar nya bostadsrätter i Nacka Strand

den 11 februari 2015

Skanska och Carlyle bildar ett joint venture-bolag. Det samägda bolaget förvärvar en kontorsfastighet vid vattnet i Nacka strand. Byggnaden kommer att konverteras från kontor till cirka 270 bostadsrätter, med beräknad byggstart hösten 2015.

Tidskriften Betong firar 100 år med 100 krönikörer

den 10 februari 2015

Måndagen den 2 februari började Tidskriften Betong sitt 100-årsfirande. 100 krönikörer bidrar med en krönika per vardag där enda gemensamma nämnaren är att de alla använt ordet betong. Det blir vitt skilda berättelser, allt från ondska och historiska avslöjanden till huvuden som sitter fast och nya forksningsrön. Vi från Fastighet & Bostadsrätt med sju år på nacken säger Grattis!